2009. március 11., szerda

Torino-bol, az Anyahazbòl...

Nagy kegyelem 2 hetet tolteni a Szalezi Szentfoldon, akkor is, ha "kemeny munka", kepzes volt az uticel. 
Szasz Gaborral, a Don Bosco Kazincbarcikai Iskola szovegszerkesztojevel Tartomanyfonok atya utasitasara toltunk 2 hetet tipografiai kepzessel egy szupermodern iskolaban: a Valdoccoi nyomda es grafikai iskolaban.

A delelottot es a delutant az 1853-ban Don Bosco altal alapitott iskola epuleteben toltjuk, mely pont a Segito Szuz Maria Bazilika es az Oratorium kozott helyezkedik el, szorosan a Szalezi Szent Ferenc templom mogott.

Egy CTP gepet fogunk kapni, mely angolul annyit jelent: "from Computer to Printer" - a szamitogeprol a nyomdagepre. Ez jelentosen meg fogja konnyiteni a nyomdai munkakat Kazincbarcikan, nem beszelve a koltsegek csokkenteserol, mert kiiktatja a filmelohivas kemiai folyamatat. 
Ehhez persze elso lepesben a Magyarorszagon nem nagyon kozkedvelt Macintosh Apple szamitogepeket es programjait kell megtanulnunk kezelni (Adobe InDesign, Illustrator, Distiller, Preps), es utana jon a nyomdagepek kezelese. Gabornak nem lesz nehezseg, nekem majd otthon kell tobb ido belejonni.
Tehat ezentul nem lesz szukseg mas nyomdaknal dragan munkat megrendelni, ha Barcikan konnyeden barmit ki tudunk majd nyomtatni.

Minden nap imadkozom ertetek a Segito Szuz Maria fooltara es Don Bosco sirja elott!

Aldott tovabbi Nagybojtot:
Geza SDB

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése