2009. június 8., hétfő

Szent Kvirin búcsú újmisés áldással


Van egy régi mondás, amely szerint egy újmisés áldásért érdemes egy csizmát elkoptatni. Nos, a szombathelyi Szent Kvirin szalézi templomba járó híveknek nemhogy egy csizmát, de még a szandáljuk vagy cipőjük talpát sem kellett túlságosan elkoptatni, mert június 7-én, a Szent Kvirin-napi ünnepi szentmise után mindannyian részesülhettek újmisés áldásban. Mégpedig nem is akármilyenben, mert legfiatalabb szalézi szerzetes atyánk, Vitális Gábor adta rájuk számolatlanul újmisés áldását.
A fiatalok között csak "Műzli"-nek (viccesen már néha "Műzli atyának") szólított fiatal szalézi elmondta, hogy először kis ministránsként járt ebben a templomban Szilvágyi János borsodnádasi plébánossal, aki mellett hivatását kapta.
A szentmise után bennsőséges köszöntésekre is sor került a szombathelyi szalézi közösség körében, minek során Andrásfalvy János igazgató atya átadta Gábor atyának Szilvágyi atya prédikációinak kéziratait és néhány régi képet. Felelevenítették az atyának azt az érdekes szokását, hogy ministránsainak a világ különböző helyeiről küldött eredeti bélyegzővel ellátott képeslapokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése