2009. január 11., vasárnap

Nemzetközi konferencia Rómában

A világ szinte összes országából érkeztek szaléziak január elején Rómába, hogy a 26. Egyetemes Káptalan felhívásának engedelmeskedve áttekintsék, milyen módon lehet szélesebb körökre kiterjeszteni a Don Bosco által megalkotott  amúgy is népszerű, hatékony megelőző módszert. Méltó párosításra talált e nevelési lelkiségnek tehát  a világ 120 országában, 15 millió növendékkel foglalkozó Szalézi Család: az emberi jogokra. A nyilatkozat kihirdetésének 60-ik évfordulóját ünnepelte a világ. Számunkra pedig a Szerzetesrend 150. születésnapja ad méltó évfordulót.

Így hát Csilétől Japánig, Magyarországon keresztül mintegy 350 résztvevő tárgyalta, elmélkedte, gondolta végig 5 napon át a szalézi megelőző módszer és az emberi jogok összefüggését, alkalmazási lehetőségeit a jövőben. 

A jövőben is tovább él e konferencia a donbosco-humanrights.org honlapon, elsősorban segítséget nyújtva a világon működő valamennyi szalézi szerzetes (férfi és női), szalézi nevelő, munkatárs és szimpatizáns számára. Ez feladatot is jelent mindannyiunknak, elsősorban a konferencián részt vevőknek, hogy terjesszék, ismertessék az alapgondolaton kívül az egyenlőre még csak idegen nyelven létező segédanyagok széles tárházát. Ennek teszek eleget most elsőként ezen a remélhetőleg nemsokára széles körben használt blog portálján.

Isten áldotta új évet kívánok minden Don Bosco tisztelőnek Kazincbarcikáról:
Géza testvér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése